Οδηγίες σύνδεσης αποκωδικοποιητή ψηφιακής (κείμενο)

Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης
Βήμα 1: Συνδέουμε το καλώδιο της κεραίας στην είσοδος κεραίας του αποκωδικοποιητή (ψηφιακός δέκτης).
Βήμα 2: Συνδέουμε τον αποκωδικοποιητή με
την τηλεόραση με καλώδιο: Scart, HDMI, Component ή Composite (εξαρτάται τις εξόδους που έχει ο κάθε αποκωδικοποιητής και τις εισόδους που έχει η τηλεόραση).
Βήμα 3: Βάζουμε τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα.
Βήμα 4: Ανοίγουμε την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή.
Βήμα 5: Ακολουθούμε τα βήματα του προγράμματος αυτόματης εύρεσης και εγκατάστασης καναλιών, είναι τα ίδια με το να βρίσκεις κανάλια σε μια απλή τηλεόραση.

techblog

Αναλυτικά τα βήματα για να συνδεθεί ένας εξωτερικός επίγειος ψηφιακός δέκτης σε μια τηλεόραση είναι:
  1. Βγάζουμε το καλώδιο που έρχεται από την κεραία και μπαίνει στην τηλεόραση και το συνδέουμε στην υποδοχή RF IN του αποκωδικοποιητή που είναι μια υποδοχή ίδια με την υποδοχή της τηλεόρασης από όπου βγάλαμε το καλώδιο.
  2. Συνδέουμε ένα καλώδιο κεραίας από την υποδοχή RF OUT του αποκωδικοποιητή στην είσοδο της κεραίας της τηλεόρασης (Δηλαδή εκεί από όπου βγάλαμε αρχικά το καλώδιο κεραίας). Με αυτό τον τρόπο η τηλεόραση θα μπορεί να πιάνει ακόμα τα αναλογικά κανάλια. Αν έχουμε παρεμβάλει Video Player ή DVD Recorder ανάμεσα στην κεραία και την τηλεόραση θα κάνουμε την σύνδεση των καλωδίων κεραίας ξεκινώντας από τον ψηφιακό δέκτη στην συνέχεια θα παρεμβάλουμε τις συσκευές όπως ήταν και από την έξοδο της τελευταίας συσκευής θα πάρουμε το σήμα για την κεραία της τηλεόρασης. Με αυτή την σύνδεση αν οι τυχόν συσκευές που έχουν παρεμβληθεί θα μπορούν να συνεχίζουν να πιάνουν τα αναλογικά κανάλια.
  3. Συνδέουμε με ένα καλώδιο SCART ή RCA ή HDMI τον δέκτη με την τηλεόραση ανάλογα τι από αυτά υπάρχει κοινό και στα 2 (δεκτης και τηλεόραση). Αν έχουμε και Video ή DVD Recorder κάνουμε επίσης την ίδια σύνδεση από τον ψηφικακό δέκτη στο Video ή στο DVD Recorder.
  4. Βάζουμε τον δέκτη στην τροφοδοσία και τον θέτουμε σε λειτουργία.
  5. Βρίσκουμε στην τηλεόραση την είσοδο που έχουμε συνδέσει τον ψηφιακό δέκτη, χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Ψάχνουμε για πλήκτρο που να γράφει EXT. Ο δέκτης θα απεικονίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης σε κάποια είσοδο EXT.
  6. Από το μενού του ψηφιακού δέκτη συντονίζουμε τα προγράμματα και τα αποθηκεύουμε στις μνήμες του χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ του αφού διαβάσουμε τις οδηγίες χρήσης του.
Από εδώ και πέρα, μπορούμε να αλλάζουμε τα ψηφιακά κανάλια μόνο με το τηλεκοντρόλ του ψηφιακού δέκτη. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης το χρησιμοποιούμε για να ανοίγουμε και να κλείνουμε την τηλεόραση, να αυξομειώνουμε τον ήχο ή για να επιλέξουμε αναλογικά κανάλια που εκπέμπουν. Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε και τα 2 τηλεκοντρόλ με ένα προγραμματιζόμενο που θα αλλάζει τα κανάλια και στον ψηφιακό δέκτη και θα ελένχει τις λειτουργίες της τηλεόρασης.